Vai termokrūzes var mainīt pasauli?

Biedējoša statistika par vienreizlietojamām plastmasas pudelēm!

Vai zināji, ka 1 minūtē pasaulē tiek nopirktas 1 000 000 vienreizlietojamās plastmasas pudeles un tikai 9% no tām tiek otrreizēji pārstrādātas?

Jau gadiem zinātnieki un vides aktīvisti mūs brīdina par strauji augošo piesārņojuma līmeni pasaulē, un aicina samazināt ikdienā radīto atkritumu daudzumu. Nereti šķiet, ka situācija ir pārāk sarežģīta, lai to atrisinātu, taču tā nebūt nav, ikviens no mums var savā ikdienā ievest nelielas izmaiņas, lai kopīgiem spēkiem panāktu lielas pārmaiņas.

Pasaules glābšana sākas ar maziem soļiem


“Zero waste” kustība jeb bezatkritumu dzīvesveids pasaulē kļūst arvien populārāks. Un, lai gan šis dzīvesveids rosina domas par pilnīgu atkritumu izskaušanu, vēlamies iedrošināt - pasaules glābšana sākas ar mazumiņu - ikdienā plastmasas maisiņu vietā dodot priekšroku auduma maisiņiem, kā arī vienreizlietojamo trauku un pudeļu vietā izvēloties ilgtspējīgākas alternatīvas, kā, piemēram, termopudeles, atkārtoti lietojamās krūzes.

Asobu zīmola misija jau vairāk kā 20 gadus bijusi rast risinājumu aktīva dzīvesveida piekritējiem, kas savieno inovatīvu funkcionalitāti ar estētisku, skaistu dizainu un cieņu pret apkārtējo vidi.

Lielākie termopudeļu un termokrūžu ieguvumi:

  • Saglabā dzērienu aukstu vai krastu vairāku stundu garumā. Viena no lielākajām termopudeļu un termokrūžu priekšrocībām ir spēja saglabāt dzēriena temperatūru. Neatkarīgi no tā, vai dod priekšroku karstai kafijai vai ledus tējai, termokrūze uzturēs dzēriena sākotnējo temperatūru stundām ilgi. ASOBU termopudeles dzērienu saglabās karstu 24h, savukārt aukstu - 12h.
  • Noplūžu drošs. Ja arī tev kaut reizi ir sanācis aplieties vai izliet dzērienu nekvalitatīvas pudeles dēļ vai kārtīgi neuzlikta plastmasas vāciņa dēļ, tad ASOBU termokrūzes būs Tavs labākais draugs - tām ir skrūvējami vai ar gumiju noslēgti vāciņi, lai šādas nelaimes negadītos. Turklāt, arī dzeršanas snīpītis ir aizverams, lai, esot kustībā, nezaudētu pat mazāko dzēriena lāsīti.
  • Augstas kvalitātes materiāli. ASOBU termopudeles ir ražotas no nerūsējošā tērauda, tādējādi būs ne tikai funkcionālas, bet arī izturīgas un ergonosmiskas.
  • Dizaina un krāsu variācijas. Termokrūzes jau sen vairs nav pelēkas un garlaicīgas. Asobu zīmols uzskatāmi parāda, ka termokrūzi vai ūdens pudeli vari izmantot arī kā aksesuāru, jo piedāvājumā atradīsi mūsdienīgas dažādu krāsu un dizianu variācijas.
  • Nesatur BPA. Svarīga nianse, kas Tev vēl ir jāzina - daudzu plastmasas un metāla trauku sastāvā ir bisfenols A (BPA), kas savu īpašību dēļ ir simpātisks daudziem ražotājiem. BPA ļauj iepakojumiem būt gaisa un mikroorganismu necaurlaidīgiem, tādējādi ilgāk saglabājot produktus svaigus. Par spīti tam, BPA ietekme uz mūsu veselību nebūt nav pozitīva, BPA ķīmiskā struktūra ir ļoti līdzīga estrogēnam, kas atrodas mūsu organismā, kā dēļ šī viela organismā var izjaukt hormonālo līdzsvaru, un, iespējams, pat ietekmēt auglību un grūtniecības gaitu. ASOBU termokrūzes vai termopudeles šādas raizes neradīs, jo nesatur BPA. Un interesanti, ka ASOBU ir 1. kompānija Kanādā, kas uzsāka ražot atkārtoti lietojamos traukus, kas nesatur BPA.
  • Izdevīgs ieguldījums. Sagatavo kafiju, tēju vai kādu citu dzērienu savā mīļākajā termokrūzē un dodies ceļā! Termokrūze ne tikai ietaupīsi laiku, bet arī naudu, jo vairs nebūs jātērējas ikrīta kafejnīcas apmeklējumam.
  • Atlaides. Arvien vairāk tirgotāju piedāvā dažādas atlaides dzērieniem, ja nāc ar savu atkārtoti lietojamo krūzi. Uzvarētāji ir visi - kafejnīca ietaupa uz papīra krūzītēm, Tu saņem izdevīgāku dzērienu, tādējādi samazinot saražoto atkritumu daudzumu.
  • Bezmaksas ūdens. Liela daļa kafejnīcu piedāvā bez maksas papildināt tavu termokrūzi vai ūdens pudeli ar filtrētu ūdeni, tāpēc droši izmanto savu termokrūzi arī kā vēsa ūdens glabātāju.

Saudzēsim dabu kopā, ikdienā atsakoties no vienreizlietojamām plastmasas pudelēm. Asobu nav tikai dzēriena aksesuārs, tas ir dzīvesstils!

Ieskaties Asobu termokrūžu un pudeļu kolekcijā jau tagad!

Featured products

Universita del Cafe

Esam lepni pārstāvēt vienīgo akreditēto kafijas universitāti Baltijā - Universita del Cafe.