Illy y3.3 kafijas aparāta lietošanas pamācība video

 

 

Kafijas automāta lietošana

Illy kafijas automātu lietošana ir vienkāršāka par vienkāršu. Tam ir 3 pogas, viena ieslēgšanai un divas kafijas pagatavošanai. Poga ar mazo krūzīti ir paredzēta espresso pagatavošanai, poga ar lielo krūzīti ir paredzēta melnas, garākas kafijas pagatavošanai. Pirmie soļi kafijas automāta lietošanā:

Kafijas automāta sagatavošana

Ielejam kafijas automāta tvertnē ūdeni. Vēlams filtrētu, jo tas samazinās kafijas automāta aizkaļķošanās risku un uzlabos kafijas garšu. Iesakām izmantot BWT ūdens filtra kannu.

Kafijas automāta tilpumu programmēšana

Ieslēdzam aparātu un ieprogrammējam sev vēlamo kafijas tecēšanas laiku katrai no dzēriena pagatavošanas pogām. Atveram telefonā taimeri un un reizē ar laika atskaites sākšanos nospiežam un turam dzēriena pagatavošanas pogu un atlaižam, kad noteiktais sekunžu laiks ir pagājis. Espresso pogai pēc illy receptēm rekomendējam 25 sekundes, bet ne vairāk kā 30 sek. Melnas kafijas pogai pēc illy receptēm rekomendējam 45 sekundes, bet ne vairāk kā 50 sek. Pēc abu pogu ieprogrammēšanas automāts atcerēsies šo laiku un katru nākamo reizi poga vairs nav jātur, bet tikai jānospiež. Ar šo programmēšanas darbību pie reizes esam arī izskalojuši kafijas sistēmu un aparāts ir gatavs darbam. 

Kafijas automāts ir gatavs darbam

Liekam iekšā attiecīgo kapsulu, spiežam attiecīgo pogu un gaidām tasi izcilas illy kafijas. Tumīga un bieza kafijas kremas kārtiņa liecina par kvalitatīvu un svaigu kafiju. Atcerieties, ka viena kapsula paredzēta vienas kafijas pagatavošanai. Atkārtota kapsulas izmantošana var bojāt kafijas automātu un, protams, kafijas garša būs ļoti tālu no vēlamās. 

Saderīgo espresso kapsulu saraksts.
Saderīgo melnas kafijas kapsulu saraksts. 

 

Universita del Cafe

Esam lepni pārstāvēt vienīgo akreditēto kafijas universitāti Baltijā - Universita del Cafe.