Sage kafijas automāts mājas

Liela daļa no mums zina, ka, pasūtot kafiju kafejnīcā, varam rēķināties ar lielisku kafijas dzeršanas pieredzi - profesionālās espreso mašīnas reti liek vilties, tāpēc ar prieku apmeklējam kafejnīcas pat tad, ja dzēriens ir dārgāks nekā gribētos. Turklāt kafijas dzeršanas tradīcijas nu jau kļuvušas tik izplatītas un ierastas, ka vairs nav jābrīnās, ja kafiju piedāvā arī pie friziera vai autosalonā, ne tikai kafejnīcās un restorānos.

Tomēr jāatzīst, ka visbiežāk kafiju tomēr dzeram mājās. Populārākais pagatavošanas veids cauri laikiem ir bijis maltās kafijas apliešana krūzītē, jo neprasa daudz pūļu, un rezultāts ir gana labs un baudāms. Par spīti ierastajam minimālismam, esam novērojuši, ka cilvēki arvien vairāk sāk novērtēt kvalitāti un mūsdienās pieejamās iespējas, kas ļauj kafijas dzeršanas pieredzi pacelt nākamajā līmenī. Un tas ir lieliski, jo mēs uzskatām, ka garšīga kafija jādzer arī mājās!

Illy X1 kafijas automāts

Citi kafijas pagatavošanas veidi

Kafijas pasaule sniedz daudz unikālu iespēju eksperimentēt ar garšām un rīkiem. Daudzi entuziasti jau novērtējuši tādus brūvrīkus kā V60, Chemex un Moka kanniņas, kas ļauj izcelt dažādas kafijas īpašības. Piemēram, chemex stikla karafē ievietojot filtru un samaltu kafiju, iespējams iegūt ļoti dzidru un niansētu kafiju. Šo kafijas pagatavošanas veidu parasti izmanto speaciality kafijas baudīšanai, jo tas ļauj sagaršot katru dzēriena niansi un garšas īpatnību.

Tomēr jāatzīst, ka šīs ierīces visvairāk patiks tiem kafijas mīļiem, kuri izbauda arī dzēriena pagatavošanas rituālu, ne tikai dzeršanu, jo aizņem nedaudz vairāk laika un uzmanības, lai tas izdotos lielisks.

Kafijas automātu priekšrocības

Ja esi no tiem cilvēkiem, kas vienmēr ir nedaudz steigā, bet vēlas baudīt izcilu kafiju, iesakām izmēģināt dzērienu gatavošanu kafijas automātā arī mājās. Mūsdienās ir pieejami dažādi aparātu veidi - gan pilnībā automātiski (ļauj iegūt kafiju ar vienu pogas pieskārienu), gan arī manuālie (ļauj sajusties kā baristai, pašam putojot pienu). Lūk, dažas galvenās priekšrocības, ko sniedz kafijas automāts mājās:

Illy Y3.3 kafijas automāts ar kapsulām


1. Mazāks kofeīna daudzums uz izdzerto krūzīti

Tikai retais zina, ka krūzītē pārlieta maltā kafija patiesībā ir daudz stiprāka nekā espreso aparātā pagatavota kafija. Kofeīna daudzumu dzērienā nosaka laiks, ko kafija pavada saskarē ar ūdeni, tāpēc ir tikai likumsakarīgi, ka šķietami nevainīgā, mājās gatavotā kafija, patiesībā ir ar kofeīnu visbagātākā. Šāda kafija satur vidēji 95 mg kofeīna, bet tas var būt arī lielāks, ja dzēriens ilgi netiek izdzerts. Salīdzinājumam, kafijas automāti ekstraktē dzērienu 25-40 sekunžu laikā, tāpēc arī tā sastāvā ir mērens, nevis liels kofeīna daudzums - ap 60 mg. 

 

2. Dzērienu dažādība

Kafijas automāti nodrošina iespēju pagatavot pirmklasīgu espreso un melnu kafiju klasikas cienītājiem, neaizmirstot arī daudzveidīgos piena dzērienus - maigo caffè latte, uzmundrinošo cappuccino un izsmalcināto flat white. Turklāt nereti kafijas automātos iespējams pielāgot arī dzēriena intensitāti, kafijas maluma pakāpi un kafijas-piena attiecību, kas ļauj vēl vairāk variēt un eksperimentēt ar dzērienu pagatavošanu. Un tas viss - neizejot no mājas!

Kā viens no izcilākajiem savā jomā jāpiemin Jura kafijas automāts, kas ieguvis neskaitāmus apbalvojumus un nominācijas par savu inovatīvo dizainu un dzērienu kvalitāti. Jura ir arī viens no retajiem ražotajiem, kas nodrošina visas aparāta izvēlnes arī latviešu valodā, un noteikti būs lielisks palīgs kafijas pagatavošanā.

 

3. Kafijas svaigums un garšas kvalitāte 

Tas, kas atšķir labu kafiju no izcilas, ir tās svaigums un aromātiskums. Diemžēl kafija savas labākās īpašības sāk zaudēt jau gana drīz pēc saskares ar gaisu, un visātrāk tas notiek tieši ar maltu kafiju - jau pirmajās 20-30 minūtēs. Šī iemesla dēļ viskvalitatīvākais un gardākais dzēriens izdosies, ja pagatavošanā izmantosi tikko maltu kafiju. Arī šis ir viens no iemesliem, kāpēc kafijas aparāts sniedz baudāmāku kafijas garšu, jo pupiņas vienmēr tiek samaltas tieši pirms dzēriena pagatavošanas, nodrošinot to, ka Tavā krūzītē nonāk gardākā un aromātiskākā kafija. 

Atvērtu kafijas pupiņu iepakojumu var uzglabāt ilgāk - vismaz nedēļu, un, tās samaļot, joprojām varēs sasniegt dzēriena maksimālo potenciālu. Tomēr pupiņu kafijas aparātam ir lieliska alternatīva - kapsulu kafijas automāts. Kapsulu dizains ir veidots tā, lai kafija tās iekšienē būtu hermētiski noslēgta un saglabātos maksimāli svaiga līdz pat brīdim, kad tā tiek ievietota aparātā. Jāpiemin, ka tieši kapsulu automāti šobrīd piedzīvo savu uzvaras gājienu, jo tie mēdz būt lētāki nekā pupiņu kafijas automāti, vienlaikus nodrošinot izcilu kafijas kvalitāti.

Illy kafijas kapssulu automāti sarkanā krāsā

Kafijas pagatavošanas veidu ir daudz, bet daži no tiem objektīvi ir labāki par citiem, vērtējot kvalitāti un iegūtās dzēriena īpašības. Mēs esam par iespējami labāko kafijas tasi ikvienam Latvijas iedzīvotājam, tāpēc mūsu veikalos pieejams viss lieliskas kafijas pagatavošanai -  automāti, brūvrīki un, protams, pati kafija! Ja esi ieinteresēts apskatīt piedāvājumā esošos kafijas automātus, dodies uz kādu no mūsu veikaliem, kur varēsi saņemt konsultāciju un demonstrāciju!

Featured products

illy Kapsulu automāti Kafijas automāts Illy Y3.3 EC, melns
Akcijas cena€115,00
Kafijas automāts Illy Y3.3 EC, melns
Pieejams uzreiz
illy Kapsulu automāti Kafijas automāts Illy Y3.3 EC, sarkans
Akcijas cena€115,00
Kafijas automāts Illy Y3.3 EC, sarkans
Pieejams uzreiz
illy Kapsulu automāti Kafijas automāta Illy Y3.3 komplekts
Akcijas cena€199,00 Standarta cena€264,50
Kafijas automāta Illy Y3.3 komplekts
Pieejams uzreiz
Jura Pupiņu automāti Jura kafijas automāts, E8 Dark Inox (EB)
Akcijas cena€1.299,00
JURA kafijas automāts, E8 Dark Inox (EB)
Pieejams uzreiz
Jura Pupiņu automāti Jura kafijas automāts, E8 Piano Black (EB)
Akcijas cena€1.299,00
JURA kafijas automāts, E8 Piano Black (EB)
Pieejams uzreiz

Universita del Cafe

Esam lepni pārstāvēt vienīgo akreditēto kafijas universitāti Baltijā - Universita del Cafe.