Flat white kafija

Ja jūs esat kafijas cienītājs, iespējams, esat dzirdējis par flat white kafiju. Nākot no tālās zemes Austrālijas, šis baudāmais espresso bāzētais kafijas dzēriens ir ieguvis lielu popularitāti visā pasaulē. Bet kas tieši ir flat white kafija un kas atšķir to no citām populārām kafijas izvēlēm? Šajā rakstā mēs pētīsim flat white kafijas izcelsmi, īpatnības un pagatavošanas procesu, lai sniegtu jums pilnīgu šī lieliskā dzēriena izpratni.

Kas ir flat white kafija?

Flat white kafija sākotnēji radusies Austrālijā un Jaunzēlandē, un tās saknes var izsekot līdz astoņdesmitajiem gadiem. Tā tiek pagatavota, apvienojot espresso šotu ar samtaini putotu pienu, veidojot gludu un krēmīgu tekstūru, kas lutinās jūsu garšas kārpiņas. Galvenā atšķirība starp flat white kafiju un citiem espresso bāzētiem dzērieniem, (piemēram, latte vai kapučīno), ir piena un espresso attiecība un paša piena tekstūra.

Kādas ir galvenās flat white atšķirības?

Piena un espresso daudzuma attiecība ir pati nozīmīgākā atšķirība no citiem dzērieniem, piemēram, latte, var būt augstāks piena saturs, flat white ietver lielāku espresso koncentrāciju, rezultātā radot izteiktāku un stiprāku kafijas garšu.

Piena putu tekstūra: Vēl viena flat white īpatnība ir pienu tekstūra. Piena putošanai tiek izmantota nedaudz citādāka pieeja, lai iegūtu samtainas mikroputas, kas ir gludākas un mīkstākas nekā pierastai putu konsistence kapučīno vai latte. Mikroputas tiek uzmanīgi ielietas pār espresso, radot izteiksmīgu slāņainu paskatu.

Espresso kvalitāte: Lai sagatavotu labāko flat white, ir svarīgi izmantot augstas kvalitātes espresso. Kafijas bagātība un sarežģītība būtiski ietekmēs kopējo garšas un aromāta pieredzi. Izvēlieties labi sabalansētu un svaigi brūvētu espresso, lai panāktu ideālu flat white baudīšanu.

Kā pagatavot flat white mājās?

Flat white kafijas pagatavošana mājās patiesībā ir vienkāršāka, nekā jūs varētu iedomāties. Mums būs nepieciešama flat white krūzīte vai glāze, dubultais espresso šots, atdzesēts piens un kāda iekārta ar ko saputot pienu. Šeit varētu vilkt paralēles ar Mārtiņa Rītiņa slaveno teicienu: "Ja jums ledusskapī nekā nav, tad paņemiet laša fileju." Arī šajā gadījumā nelolojam cerības, ka jums mājās ir La Marzocco mauālais kafijas automāts ar jaudīgu piena stīmeri, tāpēc jāiztiek ar to kas pieejams. Ar automātisko vai manuālo piena putotāju uzputojam zīdainas un mīkstas piena putas un paralēli pagatavojam glāzē vai krūzītē dubulto espresso. No saputotā piena izmantojam tikai putu daļu un uzmanīgi pārlejam pāri sagatavotajam espresso. Vislabāk to darīt ar piena pitčeri, kam ir snīpītis, kas palīdzēs darbu izdarīt precīzāk. Bez šāda manuāla procesa jaunākie kafijas automāti ir spējīgi pagatavot flat white ar vienas pogas pieskārienu, kā arī Dolce Gusto kafijas kapsulu automāti arī ir spējīgi pagatavot flat white kafiju, protams, ne tik augstā kvalitātē. 

Flat white kafija ir patiesa bauda kafijas cienītājiem, piedāvājot unikālu kafijas baudīšanas pieredzi.  Šis dzēriens noteikti ies pie sirds cilvēkiem, kam vairāk prasās izjust kafijas garšu latte vai kapučīno dzērienos. Šādos gadījumos flat white būs lieliska alternatīva. Vai nu baudot to kafejnīcā, vai gatavojot mājās, flat white noteikti ir jāizmēģina tiem, kas vēlas izbaudīt maigu un garšīgu kafijas pieredzi.

Universita del Cafe

Esam lepni pārstāvēt vienīgo akreditēto kafijas universitāti Baltijā - Universita del Cafe.