Kāpēc Nespresso ir populārākās kafijas kapsulas?

Vai Tu būtu pārsteigts uzzinot, ka pirmie kapsulu automāti tirgū nonāca jau 1986. gadā? Jā, varētu domāt, ka kapsulu automāti ir jauna un moderna parādība, tomēr, kā izrādās, uzņēmums ir gājis laikam pa priekšu. Šobrīd, gandrīz 30 gadus vēlāk, tieši šis uzņēmums ir pasaulē populārākais kafijas kapsulu ražotājs, un miljoniem cilvēku 81 pasaules valstī ik dienu bauda kafiju no Nespresso kapsulu automātiem.

Nespresso kafijas kapsulu automāts

Kafijas kapsulu izgudrotāji

Šobrīd kapsulu automāti ir plaši pazīstama parādība, tomēr pirmais Nespresso automāts neizdevās tik veiksmīgs, kā būtu gribējies - ne funkcionalitātes, ne pārdošanas apjomu ziņā. Tomēr produkta attīstīšana un neatlaidība ar laiku ļāva sasniegt cerēto - tika izgatavots aparāts, kas ļauj mājās pagatavot restorāna cienīgu kafiju, un tajā pašā laikā ir cenas ziņā pieejams un vienkārši lietojams.

Neilgi pēc Nespresso kapsulu automātu veiksmīgā starta, arī citi kafijas ražotāji pamanīja šo inovatīvo izgudrojumu, un, protams, vēlējās līdzīgu produktu piedāvāt arī saviem klientiem. Šobrīd sastopami ļoti dažādi kafijas kapsulu automāti, tai skaitā Dolce Gusto, illy un Lavazza. Tomēr ir svarīgi saprast, ka katrs ražotājs ir izveidojis savu unikālo kafijas automāta dizainu, tāpēc tam derēs tikai tam speciāli paredzētas kapsulas.

Nespresso kafijas automāts

Kapsulu kafija Tavās mājās

Ne par velti Nespresso ieguvis tik lielu popularitāti un cieņu kafijas mīļotāju vidū – tam ir daudz lielisku priekšrocību un lietotāji tās patiesi novērtē:

  • Pateicoties kapsulu dizainam, kafija ir hermētiski noslēgta un ilgstoši var glabāties plauktā, nezaudējot savas īpašības. Tieši tāpēc pagatavotais dzēriens vienmēr būs svaigs, aromātisks un gards.
  • Ērta pagatavošana un kopšana. No automāta ieslēgšanas brīža līdz kūpošam dzērienam krūzītē nepieciešama vien minūte Tava laika. Vienīgais, kas Tev ir jāizdara – jāievieto izvēlētā kapsula automātā un jāpiespiež attiecīgais taustiņš (un laiku pa laikam jāpieskata, vai ūdens tvertnē ir pietiekams ūdens līmenis). Tā kā automāts ir salīdzinoši vienkāršs, tas ir arī krietni lētāks nekā klasiskie pupiņu automāti.
  • Garšas daudzveidība. Nespresso kapsulu kafijas automātu lietotāji noteikti vienmēr atradīs kafiju savai gaumei - pieejami gan dažādi espreso veidi (atšķirīgi intensitātes un garšas nianšu ziņā), gan arī lungo tipa kapsulas melnas kafijas gatavošanai. Nav aizmirsts arī par saldāku dzērienu piekritējiem - pieejama arī aromatizētā kafija, piemēram, ar karameļu un vaniļas garšām. Turklāt nereti parādās arī dažādi īpašie piedāvājumi, piemēram, kapsulas, kas paredzētas auksto dzērienu gatavošanai.

Tiesa gan, Nespresso kapsulas ir ne tikai populārākās, bet arī vienas no dārgākajām tirgū - vienas kapsulas cena variē no 0,53 eiro par vienkāršākajām kapsulām līdz pat 0,80 eiro par gardajām karameļu kafijas kapsulām. Neskatoties uz to, uzņēmuma klienti paliek uzticīgi uzņēmumam, un var secināt, ka dzērienu kvalitāte atbilst izmaksām.

Tomēr nevajag nobīties no kapsulu cenas, jo Nespresso automātu plašais patērētāju loks ir panācis to, ka arī daudzi citi kafijas ražotāji ir ieinteresēti savu kafiju pildīt kapsulās, kas saderīgas ar šo kafijas automātu sistēmu. Tas nozīmē, ka tiek paplašināts lietotājiem pieejamais kafijas kapsulu klāsts ar citiem kafijas ražotājiem (piemēram, illy, Musetti, Lavazza), kas ļauj izdarīt izvēli gan kādam kafijas zīmolam par labu, gan arī vērtējot dažādu ražotāju piedāvātās kapsulu cenas.

Nespresso kapsulu pieejamība un izvēle ir plašākā tirgū, tāpēc, izvēloties šī ražotāja kafijas automātu, vari būt drošs, ka atradīsi kapsulas arī savai gaumei. Jauka papildus nianse ir košie un atšķirīgie kapsulu dizaini, kas varbūt kādu iedvesmo arī kolekcijas veidošanai.

Divi kapsulu un automātu veidi

Pateicoties lielajai popularitātei un pieprasījumam pēc jauniem kafijas veidiem, Nespresso ir izveidojis otru kapsulu automātu ar jaunu kapsulu dizainu. Jaunie Nespresso kafijas automāti atšķirībā no oriģinālajiem ļauj no kapsulām iegūt piecus dažādus dzērienu tilpumus, kā arī stiprāku intensitāti. Tiesa gan, tas nozīmē arī to, ka jaunās un uzlabotās kapsulas iespējams lietot tikai tām atbilstošā kafijas automātā, jo to forma un izmērs ir atšķirīgi.

Nespresso kafijas kapuslu automāts

Kapsulu pārstrāde

Protams, kafijas kapsulu popularitāte nozīmē arī lielu atkritumu apjomu. Ražotāji šo problēmu apzinās, tāpēc dara visu, lai mazinātu negatīvo ietekmi uz vidi. Tā kā visas oriģinālās kafijas kapsulas ir veidotas no alumīnija, tās ir iespējams nodot pārstrādei. Alumīnijs tiek pārkausēts un atkārtoti izmantots jaunu kapsulu ražošanā, bet no kapsulām atdalītie kafijas biezumi tiek pārstrādāti augsnes mēslojumā vai izmantoti bio-degvielas ražošanā. Tāpēc aicinām arī Tevi – esi atbildīgs, un nemet kafijas kapsulas kopējos atkritumos! Nespresso kapsulas iespējams nodot kurjeram kopā ar savu Nespresso kafijas pasūtījumu, vai arī kapsulas vari nodot Es Mīlu Kafiju veikalos Stabu ielā 30 un Valmieras ielā 43.

Kur meklēt oriģinālos kapsulu automātus? Nāc ciemos! Es Mīlu Kafiju veikalos pieejamas arī dažādu veidu saderīgās kapsulas - Lavazza, Segafredo, Bonomi un Musetti, turklāt pie mums atradīsi arī piena putotājus, lai pavisam viegli mājās pagatavotu arī savu mīļāko cappuccino!

 

 

 

Featured products

Universita del Cafe

Esam lepni pārstāvēt vienīgo akreditēto kafijas universitāti Baltijā - Universita del Cafe.