Illy piena putotājs kafijas pagatavošanai - latte, cappuccino

Ir sajūta, ka kafijas piena putotājs mājās ir tāds luksus, ārpus vajadzīgo lietu saraksta, reto reizi lietojamais virtuves rīks, kas krāj putekļus blakus ļoti gribētai sulu spiedei. Nevienam taču nav vajadzīgs ikdienā, piemēram, īpašais avokado vai ābolu griezējs. Bet bieži saskaramies ar it kā reti lietojamu rīku vai iekārtu iznācienu starmešu gaismā, kad tas faktiski veic savu darbu tā, kā nekas cits to nespētu izdarīt. Un tas ir neapstrīdami, ka, ja vēlies uzputot pienu savai lattei, tējai vai karstajai šokolādei, tad būs nepieciešams īpašs piena putotājs, kas to izdarīs tieši tā, lai nebūtu vilšanās. Tas ir, protams, ja vien mājās nav pilnībā aprīkots kafijas automāts, kas spēj visu nodrošināt gluži kā kafejnīcā. Mājas ofisa dienas labākā daļa – gards kapučīno ar ideālo putiņu. Vai zini to sajūtu, domu vai iegribu? Es noteikti. Strādājot no mājām, rodās slinkums kāpt tupelēs un speciāli doties uz kādu kafejnīcu pēc garda kapučīno, līdz ar ko apbrīnojami pieaug baristas prasmes mājās! Taču viens ir prasmes un vēlme pēc labas kafijas, bet otrs ir aprīkojums, kas ļoti atvieglo šo vēlmju piepildīšanu.

Pieredzes pārskats, kā tiku pie perfekta kapučīno mājās

- Pirms laba laika sāku dzert un izgaršot melnu kafiju. Ļoti labi jūt garšas īpašības, tā ir ilgāk karsta un vismaz man rada sajūtu, ka iedod manāmāku enerģijas spērienu. Bet nekad neesmu izsvītrojusi no ikdienas kafiju ar pienu, jo tas man ir kā deserts vai baudas moments. Pielīdzinu to labam franču makarūnam – ļoti garšīgs, bet beidzās ļoti ātri un priekš tā kumosa - maksā dārgi. Kapučino krūzīte tieši tāpat, maksā, jo pērku kafejnīcā un lietoju augu pienus, ātri atdziest, tāpēc jādzer veikli, bet garšo burvīgi un neaizstājami.

- Sākot sekot modei un strādāt no mājām – pilnīgi melna kafija, jo uzsildīt pienu ir ļoti nestilīgi. Un pie tam ne visi augu pieni padodās sildīšanai, nesakunkuļojoties.

- Pavadot laiku mājas ofisā, rodas idejas par dažādu prasmju pilnveidošanu un eksperimentiem, līdz ar ko tiku pie pirmajiem manuālajiem rīkiem – rokas putotājs un maziņš sildāmtrauks pienam. Nu jau varēja sākt eksperimentus – rīsu pienu uzputot nevar, mandeļu pienu nevar daudz sildīt, sojas piens it kā saputojās normāli. Tad par karstu, tad nav uzsilis vispār. Ciemiņiem manuāli saputot putiņu ir diezgan darbietilpīgi. Bet priekš pašas mājās, ar pareizo pienu un drusku pacietības – varēju sevi iepriecināt. Iepriecināju tik tālu, ka gandrīz “nosvilināju” to mazo rīku.

- Beidzot tas brīdis pienāca un es tiku pie sava piena putotāja! Un varēja sākties nākamie eksperimenti – cik daudz melnās kafijas, cik daudz piena, cik biezu putiņu tas spēs uzsist, kā puto katru no augu pieniem un tā tālāk. Atradu savu perfekto variantu, protams, bet tas nenozīmē, ka pieturos tikai pie tā. Tas ir mana “drošā izvēle” gan pašai, kad nav laika un vietas jaunradei saspringtā dienā, gan ciemiņu pacienāšanai. Illy piena putotājs ir kā radīts izcila kapučīno pagatavošanai mājās!

Featured products

illy Piederumi Piena putotājs illy by Piero Lissoni
Akcijas cena€95,00
Piena putotājs illy by Piero Lissoni
Pieejams uzreiz
Fonte Cita kafija Fonte, karstā šokolāde Classic, 2kg
Akcijas cena€24,99
Fonte, karstā šokolāde Classic, 2kg
Pieejams uzreiz
illy Kapsulu automāti Kafijas automāta Illy Y3.3 komplekts
Akcijas cena€199,00 Standarta cena€264,50
Kafijas automāta Illy Y3.3 komplekts
Pieejams uzreiz

Universita del Cafe

Esam lepni pārstāvēt vienīgo akreditēto kafijas universitāti Baltijā - Universita del Cafe.