Kā izvēlēties piemērotāko kafijas automātu mājām?

Kafijas pagatavošanas veidi ir daudz un dažādi, sākot no aplietas maltās kafijas, franču preses un mokas kanniņas līdz par restorāna līmeņa kafijas automātiem.

Parādās arvien vairāk informācijas par kafijas pagatavošanas iespējām un veidiem, kā arī pašas iekārtas var iegādāties ar pāris klikšķiem savā telefonā. Izcila kafija mājās ieņem arvien lielāku lomu - It īpaši šajos neskaidrajos laikos, kad socializēšanās un drūzmēšanās "coffee šopos" vairs nav tik brīvi pieejama, kā arī būsim godīgi, kafijas pagatavošana mājās būs daudz izdevīgāks ilgtermiņa variants!

Tieši tādēļ šajā rakstā vairāk pieskarsimies tieši mājas kafijas aparātu segmentam, jo arvien pieejamāka kļūst restorānu līmeņa kafija neizejot no mājas.

Kafijas aparātu mājai var izvēlēties atbildot tikai uz 3 kontroljautājumiem. Kādi tie ir? Turpini lasīt tālāk!

Kādus kafijas dzērienus vēlies baudīt ikdienā?

Aparātu cenas ļoti atšķiras atkarībā no pagatavojamo dzērienu variācijām. Aparāti, kas pagatavos tikai melnu kafiju vai espresso būs krietni lētāki, kā tie, kas pagatavo arī piena dzērienus (latte, cappuccino) ar vienas pogas pieskārienu. Iebūvētās piena sistēmas sadārdzina gala produktu, kā arī jārēķinās ar biežākām un rūpīgākām tīrīšanas procedūrām.

Rezumējot, ja mājās dzer tikai melnu kafiju, tad kafijas aparāta iegāde izmaksās lētāk, ja vēlēsies pagatavot arī kafijas piena dzērienus, būs jārēķinās ar lielāku naudas investīciju.

Kādu kafijas automātu izvēlēties? - Es Mīlu Kafiju

Cik krūzītes dienā paredzēts pagatavot un ar kādām kafijas izmaksām rēķinies?

Uz šo jautājumu palīdzēs atbildēt Tavi un Tavas ģimenes vai līdzcilvēku kafijas dzeršanas paradumi, kā arī cilvēku skaits mājsaimniecībā.

Mēs iedrošinām klientus izvēlēties illy kapsulu aparātu tādā gadījumā, ja dienā izdzerto krūzīšu skaits nepārsniedz 5. Ja izdzerto krūzīšu skaits dienā ir lielāks, tad iesakām apdomāt kafijas pupiņu aparāta iegādi.

Kāpēc? Tāpēc, ka kapsula ir sagatavota vienai porcijai, atbilstoši samalta un hermētiski noslēgta, kas vienmēr garantēs nemainīgas kvalitātes svaigu kafiju.

Taču maza kafijas apjoma gadījumā, ja lietosiet pupiņu aparātu, tad atvērtā kafijas pupiņu iepakojumā esošā kafija jau pēc 5 dienām būs būtiski zaudējusi savu aromātu un garšas nianses un no tādām pupiņām pagatavotā kafija vairs nebūs tik svaiga, aromātiska un garda.

Šeit arī jāņem vērā cenas jautājums – ja dienā izdzersiet 20 kapsulu kafijas, tas ilgtermiņā būs krietni dārgāk nekā šīs pašas 20 kafijas dienā pagatavojot no kafijas pupiņām. Tāpat ņem vērā, ka lielākoties katram kafijas kapsulu automātam iespējams izmantot tikai noteiktā zīmola kafijas kapsulas.

Tašu otra medaļas puse izmaksu sakarā ir sākotnējā investīcija. Ja kapsulu aparāta cena būs sākot no 99 eur, tad kvalitatīva pupiņu automāta cenas būs 3-10x augstākas.

Rezumējot, ja vēlies iegādāties kafijas automātu vidēji dzerot mazāk kā 6 kafijas krūzītes dienā un nevēlies veikt lielu pirmo investīciju, tad kafijas kapsulu automāts būs perfekti piemērots Tev. Savukārt, ja kafijas patēriņš Tavā mājsaimniecībā ir lielāks un esi gatavs veikt lielāku pirmo investīciju, pēc tam ilgtermiņā vairāk ietaupot uz kafijas krūzītes izmaksām - izvēlies kādu no populārākajiem kafijas pupiņu automātiem.

Kādu kafijas automātu izvēlēties? - Es Mīlu Kafiju


Cik lielu budžetu kopējam pirkumam esi gatavs atvēlēt?

Ņemot vērā abu iepriekšējo jautājumu atbildes, šis ir pēdējais jautājums, kas ļaus precīzi pateikt kāds kafijas automāts Tev būs vispiemērotākais. Kā jau minējām, kapsulu kafijas aparāti ir pieejami par ļoti pievilcīgām cenām – tas tāpēc, ka kafijas kapsulu automātā ir tikai pašas svarīgākās detaļas kafijas pagatavošanai.

Kafijas kapsulu automātam nav vajadzīgas kafijas dzirnavas, brūvēšanas mehānismi, jo kafija kapsulā jau ir perfekti sagatavota pagatavošanai. Atliek tikai ar pareizo spiedienu ekstraktēt kafiju krūzītē.

Savukārt pupiņu kafijas automāti ir sarežģītāki savā uzbūvē, iekļaujot kafijas dzirnavas, brūvēšanas mehānismus, filtrus, piena sistēmas u.tml. Līdz ar to sarežģītākie mehānismi maksās vairāk un arī to ikdienišķā kopšana būs krietni vien komplicētāka.

Rezumējot – viss patiesībā ir vienkārši. Atbildot uz šiem 3 pamatjautājumiem būs skaidrs, vai mājās piemērotāks būtu kafijas kapsulu automāts vai kafijas pupiņu automāts.

Protams, vēl salīdzinoši sekundāri jautājumi par aparāta dizainu, izmēriem, tā radītajiem trokšņiem un darbības ātrumu arī nav mazsvarīgi, bet par tiem spriest ir vieglāk, kad pieņemts šis lēmums, kurā virzienā tālāk meklēt.

Kādu kafijas automātu izvēlēties? - Es Mīlu Kafiju

4 scenāriji, kā izvēlēties kafijas automātu

Lai labāk saprastu, kā tad tas viss izskatītos dzīvē, piedāvājam 4 scenārijus, kas palīdzēs labāk izprast, kurš kafijas automāts Tev būs piemērotākais!

  1. Scenārijs: vēlies ātrāko un ērtāko kafijas pagatavošanas veidu.

    Tādā gadījumā noteikti jāizvēlas kafijas kapsulu automāts. Kādēļ? Jo atliks tikai ievietot kapsulu un nospiest 1 pogu, lai pāris sekunžu laikā tiktu pie gardas, karstas kafijas!
    Tāpat arī kapsulu automāta apkope būs ļoti vienkārša un, ja vēlēsies ikdienā tomēr baudīt arī piena dzērienus, atsevišķi iegādāts piena putotājs pildīs šo pašu ātro funkciju un ērto apkopi.

  2. Scenārijs: kafiju dzer praktiski ikviens ģimenes loceklis, tādēļ patēriņš ir liels un katram ir savs iemīļotais kafijas dzēriens.

    Tādā gadījumā nav šaubu, ka būs nepieciešams automātiskais pupiņu kafijas automāts ar iebūvētu piena putotāja sistēmu un opciju pagatavot vairākus kafijas veidus.

  3. Scenārijs: tiek meklēts uzticams, kvalitatīvs un lēts kafijas automāts, kas aizņems maz vietas.

    Izvēlies kafijas kapsulu automātu, kas maksās tikai vidēji 100 EUR, kamēr kafijas pupiņu automāti maksās krietni dārgāk. Šis kafijas automāts ne tikai būs vizuāli estētisks, kompakts un aizņems maz vietas, bet arī pie nepārāk liela kafijas patēriņa vēl joprojām būs izdevīgākā alternatīva.

  4. Scenārijs: vēlies apgūt kafijas pagatavošanu līdz smalkākajām niansēm un to ik dienu realizēt praksē.

    Šādam mērķim pergekti piemērots būs manuālais kafijas pupiņu automāts, las ļaus pašam izvēlēties visu, sākot no maluma pakāpes, ekstrakcijas laika, kafijas un ūdens proporcijām, kā arī daudziem citiem parametriem.

Kā izvēlēties piemērotu kafijas automātu?

Kurus kafijas automāta modeļus izvēlēties?

Raksta noslēgumā labprāt piedāvāsim 4 dažādas alternatīvas, kas balstītas uz dažādām primāro jautājumu atbildēm.

 

Stollar the Slim Cafe SEM750 kafijas automāts, sudraba


Kafijas automāts Sage - Stollar, the Slim Cafe, SEM800B

 

Kafijas automāts PHILIPS 2221/40 Super-Automatic Espresso


Kafijas automāts PHILIPS 2230/10 Super-Automatic Espresso

Kalerm Coffee Master kafijas automāts, KLM2601
    Jura kafijas automāts, E8 Piano White (EB) - Es Mīlu Kafiju
    Jura kafijas automāts, E8 Dark Inox (EB)

    Aplūko pilno kafijas automātu klāstu šeit!

     

    Ja Tev radies vēl kāds jautājums, vai arī esi jau nonācis pie lēmuma, kāds kafijas automāts vajadzīgs Tavās mājās? Abos gadījumos galamērķis ir viens – internetveikals esmilukafiju.lv, kurā atradīsi ne vien augstas kvalitātes kafijas automātus, aksesuārus un, protams, lielisku kafiju, bet arī zinošus un atsaucīgus darbiniekus, kuri ar prieku palīdzēs izvēlēties tev piemērotākās preces!
     

    Telefona nr.: +371 25439758
    Epasts:
    info@esmilukafiju.lv 


    Papildus raksti, kas Tev varētu interesēt:

    - Dienas Bizness: Kādu kafijas automātu izvēlēties?
    Kāpēc izvēlēties kafijas kapsulu automātu?
    - Kā izvēlēties piemērotas kafijas kapsulas?
    - Kas jāzina par kafijas piena putotāju, pirms tā iegādes.
    - Kā izvēlēties piemērotāko kafiju?
    - Cik ilgi kafija ir svaiga?
    Kas ir laba kafija un kas to padara labu?
    - 7 idejas dāvanām, ko novērtēs ikviens kafijas mīlis!

    Featured products

    illy Kapsulu automāti Kafijas automāts Illy Y3.3 EC, melns
    Akcijas cena€115,00
    Kafijas automāts Illy Y3.3 EC, melns
    Pieejams uzreiz
    illy Kapsulu automāti Kafijas automāts Illy Y3.3 EC, sarkans
    Akcijas cena€115,00
    Kafijas automāts Illy Y3.3 EC, sarkans
    Pieejams uzreiz
    illy Kapsulu automāti Kafijas automāta Illy Y3.3 komplekts
    Akcijas cena€199,00 Standarta cena€264,50
    Kafijas automāta Illy Y3.3 komplekts
    Pieejams uzreiz
    Jura Pupiņu automāti Jura kafijas automāts, E8 Dark Inox (EB)
    Akcijas cena€1.299,00
    JURA kafijas automāts, E8 Dark Inox (EB)
    Pieejams uzreiz
    Jura Pupiņu automāti Jura kafijas automāts, E8 Piano Black (EB)
    Akcijas cena€1.299,00
    JURA kafijas automāts, E8 Piano Black (EB)
    Pieejams uzreiz

    Universita del Cafe

    Esam lepni pārstāvēt vienīgo akreditēto kafijas universitāti Baltijā - Universita del Cafe.