illy piena putotājs
Late, kapučīno un daudzi citi kafijas dzērieni nav iedomājami bez putota piena, bet tā sagatavošanai nepieciešams piena putotājs.
Tomēr, ielūkojoties piena putotāju piedāvājumā, no plašā klāsta var rasties neliels apjukums un jautājums – kurš no tiem vislabāk derētu man?
Uz attiecīgo jautājumu atbildēt tev palīdzēs šis raksts!

kPēc kādiem parametriem vērtēt piena putotāju?

Kā jau ikvienai precei, arī piena putotājiem ir vairākas būtiskas nianses, kas tos savā starpā atšķir. Lai spētu izvēlēties sev piemērotāko piena putotāja modeli, rūpīgi iepazīsties ar vairākiem modeļiem, ņemot vērā zemāk uzskaitītos parametrus.

1. Piena putotāja izmērs un uzbūve

Ja tava virtuve ir neliela (vai arī tajā jau atrodas daudz un dažādas elektroierīces un trauki), pirms piena putotāja iegādes noteikti jāpārliecinās, lai tam atrastos piemērota vieta. Izmēros mazāku piena putotāju arī būs ērtāk paņemt līdzi uz vasarnīcu vai kādā izbraucienā, taču parasti piena putotāju izmēri krasi neatšķiras.

2. Piena putotāja papildus funkcijas

Lai iegūtu perfektas putas, pienu pirms putošanas nepieciešams uzsildīt. Šī iemesla dēļ tālredzīga izvēle ir piena putotājs ar piena uzsildīšanas funkciju – tas ir ērtāk gan dzēriena pagatavošanas procesā, gan ārpus tā (nevajadzēs meklēt vietu divām atsevišķām ierīcēm vai arī katru reizi mazgāt gan piena putotāju, gan sildītāju vai katliņu). illy by Piero Lissoni piena putotājam ir vēl pāris noderīgas funkcijas – tajā iespējams pagatavot kakao, kā arī uzsildīt karstvīnu.

3. Piena putotāja vadības veids

Daļai piena putotāju ir fiziskas pogas vai slēdzis, citiem –skārienjutīgs panelis, ar kura palīdzību ierīci ieslēgt un izvēlēties piemērotāko režīmu.

Otrais variants ir nedaudz ērtāks ikdienā, kā arī šādu ierīci ir vienkāršāk notīrīt.

4. Piena putotāja dizains

Elegants izskats, protams, nekādā veidā neietekmēs piena putošanas gala rezultātu. Taču piekritīsi, ka izmantot pievilcīgas lietas ir daudz patīkamāk, vai ne?

5. Piena putotāja zīmols

Nav noslēpums, ka labi zināmu, prestižu zīmolu preces mēdz maksāt vairāk. Tomēr tas ir loģiski, jo zini, ka saņemsi kvalitatīvu un uzticamu produktu, kas kalpos vairākus gadus. Šis princips, protams, attiecas arī uz piena putotāju, tāpēc labāk lūkoties specializētu kafijas uzņēmumu virzienā – šāds kafijas piena putotājs izcelsies ar labāku rezultātu, kā arī būs krietni izturīgāks.

6. Piena putošanas ātrums

Ierīcēm, kas tiek pieslēgtas pie elektrotīkla, darbības ātrums praktiski vienmēr ir lielāks nekā rokās turamajiem piena putotājiem ar uzlādējamu akumulatoru vai baterijām.

7. Piena putotāja kopšana

Nevienam no mums nepatīk sadzīves tehnika un piederumi, kas regulāri prasa piņķerīgu apkopju veikšanu. Tāpēc pirms piena putotāja iegādes pārliecinies, vai tam šādas apkopes nav jāveic. Parasti gan pietiek tikai ar putošanas trauka izmazgāšanu.

8. Piena putotāja elektrības patēriņš

Kopumā vērtējot, piena putotājs patērē visai maz elektroenerģijas. Tomēr, ja kafijas dzērienus gatavo bieži un vēlies, lai elektrības rēķins mēneša beigās ir pēc iespējas mazāks, vērts ieskatīties arī šajā specifikācijas ailē.

Vai piena putotājā iespējams putot arī vegānos auzu un citu augu pienus?

Protams! Tomēr, lai būtu pilnībā pārliecināts, ka piena putotājs spēs tikt galā ar konkrēta veida dzērienu, ieskaties detalizētā preces aprakstā (to parasti iespējams atast ražotāja mājaslapā). Vegānisms kļūst arvien populārāks, tāpēc arī mūsu, Es Mīlu Kafiju veikalā atrodami dažāda veida auzu dzērieni:

Oatly Organic – no organiskām auzām un ūdens radīts dzēriens, kas papildināts ar nelielu daudzumu jūras sāls (garšai), kā arī beta-glikānu, kas nāk par labu sirds veselībai;

Oatly Barista Edition – auzu piens, kas īpaši piemērots elegantiem latte art zīmējumiem. Protams, vari to izmantot arī kā parastu pienu, piemēram, pievienojot brokastu putrai;

Oatly Enriched šis auzu piens ir papildināts ar vitamīniem, kā arī tam ir balansēts uzturvielu saturs (kalcija karbonāts, rapšu eļļa, jodēts sāls, kalcija fosfāti).

 

Mūsu veikalā atordams ne tikai augu piens kafijai; tajā atradīsi arī Marge 2% UHT pienu, kas, pateicoties apstrādes procesam, var tikt uzglabāts ilgu laiku.

Gan kvalitatīvi un eleganti piena putotāji, gan piens un dažādi augu dzērieni tevi jau gaida Es Mīlu Kafiju internetveikalā. Veic pasūtījumu līdz 15:00, un saņemsi to jau nākamajā darba dienā DPD Paku skapī, Paku bodē vai ar DPD kurjera piegādi! Turklāt, ja pasūtījuma vērtība sasniegs 29 eiro, par piegādi nebūs jāmaksā ne centa!

Papildus raksti, kas Tev varētu interesēt:

- Kā izvēlēties piemērotāko kafiju?
- Cik ilgi kafija ir svaiga?
- Kas ir laba kafija un kas to padara labu?
- 7 idejas dāvanām, ko novērtēs ikviens kafijas mīlis.
Kāds kafijas automāts būtu Tev piemērotākais?

Featured products

illy Kapsulu automāti Kafijas automāta Illy Y3.3 komplekts
Akcijas cena€199,00 Standarta cena€264,50
Kafijas automāta Illy Y3.3 komplekts
Pieejams uzreiz
illy Piederumi Piena putotājs illy by Piero Lissoni
Akcijas cena€95,00
Piena putotājs illy by Piero Lissoni
Pieejams uzreiz
Melitta Piederumi Piena putotājs Melitta Cremio, balts
Akcijas cena€79,00
Piena putotājs Melitta Cremio, balts
Pieejams uzreiz

Universita del Cafe

Esam lepni pārstāvēt vienīgo akreditēto kafijas universitāti Baltijā - Universita del Cafe.