Kā izvēlēties kafijas kapsulu automātu

Ievads

Ar mazo, bet spējīgo kapsulu kafijas automātu jaudīgs espresso vai maiga latte būs gatava dažās sekundēs! Šādai izvēlei ir daudz priekšrocību, - sākot no demokrātiskas cenas, ilgākas kvalitatīvas un garšīgas kafijas uzglabāšanas līdz lietošanas parocīgumam, tāpēc kafijas kapsulu automāti strauji iegūst popularitāti gan lietošanai mājās, gan nelielos birojos.

Šāds kafijas automāts var kalpot arī kā lieliska dāvana kafijas cienītājam, kuram svarīgi šim procesam patērēt pēc iespējas mazāk laika, tomēr iegūt izcilas kvalitātes dzērienu.

Aizmirsti par nepatīkamiem kafijas biezumiem, vecas kafijas garšas zudumu, atšķirīgu kafijas garšu un kvalitāti katrā krūzītē un piņķerīgu un laikietilpīgu pagatavošanas procesu it īpaši viesībās un svētkos, kad kafijas tasīšu skaits īpaši pieaug.

Kapsulu kafija, kas pārspēj malto un pupiņu kafiju

Kad kafija nokļūst saskarē ar gaisu, tā zaudē vairāk kā 40% sava aromāta jau 8 stundu laikā. Jau pēc 1 dienas atvērta maltas kafijas paciņa tiek uzskatīta par vecu, savukārt atvērta kafijas pupiņu paciņa - jau pēc 3 dienām tieši šī iemesla dēļ, jo kafija, reaģējot ar skābekli, gaismu, temperatūru, ir atdevusi lielu daļu savu garšas un aromāta iezīmju, atstājot daudz nebaudāmākās kafijas nianšu detaļas un rūgtumu.

Tieši tādēļ kafijas kapsulu izveidē ir ieguldīti ļoti lieli resursi un zinātne, lai, savienojot pareiza maluma kafiju noteiktā daudzumā ar hermētiski noslēgtu iepakojumu - kafijas nemainīgo garšu, aromātu un kvalitāti saglabātu vēl ilgāk! 

Atvērta kafijas kapsulu bundža savas garšas nianses kapsulās saglabā 14 dienas, savukārt neatvērta kapsulu bundža - līdz pat 2 gadiem. Un pats labākais - kafijas kapsulas nodrošina 100% nemainīgu kafijas garšu un kvalitāti kā 1., tā arī 10. un 500. kapsulā.

Estētisks un vizuāli baudāms dizains

Pat kompaktākie Illy kapsulu automāti izceļas ar pārdomātu, itāļu arhitekta Pjero Lisoni radītu dizainu, kas piestāvēs jebkuram interjeram. Atliek vien izvēlēties starp klasiski sarkanu, baltu, eleganti melnu vai debesu zilu risinājumu, jo viss ģeniālais ir vienkāršs. Illy kapsulu automātus iespējams iegādāties, sākot no 99 eiro.

Tiem, kuri stilam un garšai piešķir īpašu nozīmi, «Es Mīlu Kafiju» piedāvā plašu klāstu ekskluzīvu kafijas kapsulu automātu, kas kvalitātes un garšas ziņā noteikti neatšķiras no citiem kafijas automātiem restorānos un viesnīcās.

Kas nav mazsvarīgi - mazos un kompaktos kafijas kapsulu aparātus viegli paņemt līdzi jebkur kur dodies - arī, piemēram, uz vasarnīcu, lauku māju, draugu svinībām un tml.

Labs sabiedrotais jebkuram kafijas kapsulu automātam būs piena putotājs, kas nepieciešams lai pagatavotu kafijas dzērienus, tādus kā cappucino, latte, flat white u.c. Patīkams bonuss — piena putotājs noderēs arī kakao vai karstvīna sildīšanai, un ne tikai, tajā var arī kausēt šokolādi, pagatavot matcha latte, putotu auktu pienu un pielietot to vēl bezgala daudz veidos!

Illy kafijas kapsulas

Unikālo Illy garšu grūti sajaukt ar kādu citu kafiju - tā ir bagātīga, maiga un samtaina ar saldenām augļu, šokolādes un karameles notīm. Šī Illy kafijai raksturīgā garša paliek atmiņā jau no pirmās tasītes un ir nemainīga katru reizi, kad tiek pagatavota kafija. Illy kafijas kapsulu garšas noslēpums ir deviņu dažādu premium arabica kafijas šķirņu maisījums no četriem kontinentiem - visu nosaka rūpīgi aprēķinātās proporcijas, Illy ekspertiem izstrādājot perfekto kafijas šķirņu attiecību, kura ir nemainīga katrā kapsulā. Pieejamas arī Monoarabica kapsulas ar kafijas garšu tikai no vienas izcelsmes valsts.

Katra kafijas kapsula satur 100% Arabica augstas kvalitātes pupiņu maisījumu, kas izgājuši stingru kvalitātes pārbaudes ciklu, lai nonāktu līdz veikalu plauktiem. Lai nonāktu līdz izcilas kafijas un jauna produkta veikalu plauktos, tiek pārbaudīti un nogaršoti aptuveni 7 000 dažādas kafijas veidu.

Klasiskā sērija - illy iper espresso

Medium Roast (vidēja grauzdējuma)
Ar iztiektu īpašo Illy garšu – sabalansētu, maigi samtainu, ar patīkami saldenām augļu, karameles un šokolādes notīm. Ideāli piemērota, lai pagatavotu visus kafijas veidus.
Paredzēta espresso dzērieniem, ko tālāk vari miksēt ar maigām, zīdainām piena putām, gatavojot savu iemīļotāko kafijas dzērienu.

Dark Roast (tumša grauzdējuma)
Intensīva garša ar grauzdētas maizes notīm un tumšās šokolādes pēcgaršu. Ieteiecama ristretto pagatavošanai un kopā ar pienu.
Paredzēta espresso dzērieniem, ko tālāk vari miksēt ar maigām, zīdainām piena putām, gatavojot savu iemīļotāko kafijas dzērienu.


Decaffeinated (bez kofeīna)
Tā pati iecienītā vidēja grauzdējuma Illy kafijas garša ar visām priekšrocībām, ko sniedz bezkofeīna kafija. Sabalansētas, maigas, saldenas augļu, karameļu un šokolādes notis.
Paredzēta espresso dzērieniem, ko tālāk vari miksēt ar maigām, zīdainām piena putām, gatavojot savu iemīļotāko kafijas dzērienu.


Lungo
Vidēja grauzdējuma kafija IperEspresso kapsulās, kas domātas, lai pagatavotu lielāku kafjas daudzumu, nezaudējot īpašo espresso garšu un biezās putas.

Īpašā Monoarabica sērija

Īpašā Monoarabica sērija radīta, lai ļautu kafijas cienītājiem izbaudīt katru Illy lieliskās kafijas sastāvdaļu atsevišķi, jo Illy klasisko kafijas garšu veido vairāku kvalitatīvāko arabica kafijas šķirņu sajaukums. Pavisam pieejami seši arabica kafijas veidi – katram no tiem ir savas raksturīgās garšas iezīmes, atkarībā no izcelsmes reģiona.

Kapsulu veidi

IperEspresso
- Kafija no kapsulas taisnā ceļā nokļūst kafijas krūzītē, izvairotes no vecās kafijas paliekām.
- Nenotiek agresīva kafijas apliešana ar ūdeni.
- Notiek priekšbrūvēšana - vispirms kafija tiek “uzziedināta” jeb atvērta, sagatavojot to lietošanai, tieši tāpat kā ar profesionālajiem kafijas aparātiem. Tikai pēc tam tiek pievienots vajadzīgais ūdens daudzums, tāpēc kafijas garša ir maksimāli labākā, kāda no kapsulas ir iegūstama.
- IperEspresso ir īpašas membrānas, kuras ūdens vispirms samitrina, bet pēc tam tās izlīdzinās plaknē un iet cauri visai kafijai vienmērīgi.
- Kapsulai cauri plūst liels ūdens spiediens, lai “atbrīvotu” visas kafijas smaržas un garšas.

Šīs kapsulas paredzētas Y3.3. kafijas kapsulu automātam!

Podi
- Pirmais, visvecākais kapsulas veids. Tajās var būt papīrs, un var saglabāties papīra garšas, jo tās neiztur ūdens spiedienu.
- Viszaļākā un dabai draudzīgākā alternatīva.

Nespresso
- Nespresso – zināmākais kapsulu zīmols pasaulē. Nespresso aparātos var izmantot jebkura cita zīmola “Nespresso compatible” kapsulas.
- Alumīnija pārklājums kapsulai ilgāk saglabā kafijas garšu un smaržu.
- Pieejamas arī bioloģiski noārdāmās kapsulas (biodegradable).
- Priekšbrūvēšana nenotiek.
- Eksistē arī atkārtoti lietojamās kapsulas, bet tās negarantē dzēriena kvalitāti, jo nav skaidrs, kāda ir kafijas svaiguma pakāpe kapsulā.

Kapsulu pieņemšana un pārstrāde

Pēc kafijas kapsulu izmantošanas, aicinām izlietotās kapsulas nodot otrreizējai pārstrādei “Es mīlu kafiju” kapsulu nodošanas punktā, āra konteinerī, kas atrodas Valmieras ielā 43. Tas pieejams 24/7. Rūpēsimies un saudzēsim dabu kopā!

Papildus raksti, kas Tev varētu interesēt:

- Kas jāzina par kafijas piena putotāju, pirms tā iegādes.
- Kā izvēlēties piemērotāko kafiju?
- Kāds kafijas automāts būtu vispiemērotākais Tev?
- 7 idejas dāvanām, ko novērtēs ikviens kafijas mīlis!

Featured products

illy Kapsulu automāti Kafijas automāta Illy Y3.3 komplekts
Akcijas cena€199,00 Standarta cena€264,50
Kafijas automāta Illy Y3.3 komplekts
Pieejams uzreiz
illy Kapsulu automāti Kafijas automāts Illy Y3.3 EC, melns
Akcijas cena€115,00
Kafijas automāts Illy Y3.3 EC, melns
Pieejams uzreiz
illy Kapsulu automāti Kafijas automāts Illy Y3.3 EC, sarkans
Akcijas cena€115,00
Kafijas automāts Illy Y3.3 EC, sarkans
Pieejams uzreiz
illy Kapsulas 18 gab Kafijas kapsulas Illy IperEspresso, Arabica Selection Brasile
Akcijas cenaNo €9,49 Standarta cena€10,85
Kafijas kapsulas Illy IperEspresso, Arabica Selection Brasile
Pieejams uzreiz
illy Kapsulas 18 gab Kafijas kapsulas Illy IperEspresso, Arabica Selection Ethiopia
Akcijas cenaNo €9,49 Standarta cena€10,85
Kafijas kapsulas Illy IperEspresso, Arabica Selection Ethiopia
Pieejams uzreiz
illy Kapsulas 18 gab Kafijas kapsulas Illy IperEspresso, Arabica Selection Colombia
Akcijas cenaNo €9,49 Standarta cena€10,85
Kafijas kapsulas Illy IperEspresso, Arabica Selection Colombia
Pieejams uzreiz

Universita del Cafe

Esam lepni pārstāvēt vienīgo akreditēto kafijas universitāti Baltijā - Universita del Cafe.