Dammann tējas - es mīlu kafiju

 

Ļoti iespējams jau zini, ka tējas baudīšanas vēsture aizsākusies Ķīnā, kur tējas baudīšanas rituāli vēl joprojām veido nozīmīgu kultūras daļu. Taču vai zināji, ka no tējas koka camellia sinensis lapas (mūžzaļš krūms, kas aug daudzviet pasaulē), to atšķirīgi apstrādājot, var iegūt ne tikai zaļo, bet ar balto, melno, kā arī karalisku Oolung jeb Melnā Pūķa tēju?

Kā tad galu galā atšķirt kvalitatīvu tēju no nekvalitatīvas, kā izvēlēties sev visatbilstošāko un kāda ir būtiskākie ieguvumi un ietekme uz mūsu organismu no katras tējas veida? Lasi tālāk, lai uzzinātu!

Pārliecinies vai tiešām ikdienā dzer kvalitatīvu tēju?

Kvalitatīvu tēju nekad neredzēsi smalki saberztu, kādēļ? Jo pulverī saberzta tēja vienmēr būs rūgta un kādēļ, lai ražotāji vēlētos kvalitatīvu produktu šādi apstrādāt, zaudējot tā unikālās garšas nianses? Īsti pamatojuma nav. Kvalitatīvas tējas garša būs sabalansēta un patīkams rūgtums būs jūtams tikai pēcgaršā. Arī cenas faktors šeit spēlēs lielu nozīmi, ņemot vērā augsto konkurenci, līdzīgi kā kafijas pasaulē, ražotāji vienkārši nevar atļauties izcilu, kvalitatīvu tēju piedāvāt par neadekvāti zemu cenu.

Tāpat, lai tēja saglabātos nemainīgi laba, tā jāsargā no tiešiem saules stariem un gaismas, augstas temperatūras, kā arī mitruma. Ja tēja tiks uzglabāta pareizi, pat ja tēja būs zaudējusi izteikto smaržu, tās kvalitāte arī pēc gada var būt nemainīgi laba, jo aplejot to ar karstu ūdeni, aromāts no jauna atvērsies!

Dammann tējas - es mīlu kafiju


Vērtīgi ieteikumi tējas mīļiem:

  • Tējas ievilkšanās laiks un temperatūra. Lai tēja garšotu pēc iespējas labāk ļoti svarīgi ņemt vērā ūdens temperatūru, kurā tēja tiek pagatavota, kā arī laiku, cik ilgi tēja tiek atstāta savilkties. Taču, jā, viena atbilde nebūs, jo katrai tējai šie kritēriji būs savi un tējas ražotāji to parasti norādīs uz iepakojuma vai produkta aprakstā!

    Piemēram, baltā tēja būs jāaplej ar 70°C ūdeni un jāatstāj ievilkties uz 4 min., zaļā tēja savukārt ar 80°C ūdeni uz 3 līdz 5 min., Oolung tēja būs jāpagatavo 90°C 4 līdz 6 min., savukārt melnā tēja 90°C 4 līdz 5 min. Augļu tējām lieliski piemērota būs 100°C ūdens temperatūra, to atstājot 5 līdz 6 min., un līdzīgi arī visām herbālajām tējām – 100°C un 5 min.

    Tā kā kafijā ir tikpat daudz kofeīna kā tējas lapā, tējas baudīšanas laiks nav mazsvarīgs. Tējas ietekme uz organismu, pateicoties tajā esošajiem tanīniem, var turpināties līdz pat 2h, kas īpaši svarīgi, ja vēlme tēju malkot vēlā vakarā. Tādēļ melnā un zaļā tēja daudz piemērotāka būs rīta stundām kā alternatīva kafijai.

  • Kādu tēju izvēlēties pie attiecīgā ēdiena? Kā jau katram dzērienam, arī dažādas tējas vairāk piestāvēs noteiktiem ēdieniem.

    Japānas zaļā tēja lieliski ies kopā ar zivīm, jūras veltēm un suši. Melnā tēja lieliski piestāvēs dažādiem šokolādes desertiem, kamēr Oolung tēja īpaši labi garšos ar karameļu desertiem un saldumiem. Pēcpusdienas kanape maizītes ļoti labi ies kopā ar Earl Grey tēju.

    Savukārt īpašs atradums būs kūpināta melnā tēja – Lapsang souchong – tās salikums ar šokolādes kūku atmodinās pilnīgu garšas buķeti! Ņem vērā, ka tukšā dūšā tēja var būt pārāk kairinoša jūtīgākam kuņģim.

  • Vai tēju vēlams dzert ar saldinātājiem? Protams, šis būs gaumes jautājums, taču augstvērtīgai tējai saldinātāji tomēr nav vēlami. Taču, lai vēl vairāk izceltu tējas garšu vai to padarītu sabalansētāku un maigāku, iespējams pievienot dažādas sastāvdaļas, piemēram, melnajai tējai pievienojot citrona sulu vai pienu, kas mazinās tējas rūgtumu.

Kādi ir tējas ilgtermiņa ieguvumi veselībai? Un kā izvēlēties piemērotāko tēju?

  1. Baltā tēja. Šī tēja satur augstu antioksidantu un zemu kofeīna līmeni, kā arī lielu fluora, katehīnu un tanīnu daudzumu, kas atstāj pozitīvu ietekmi uz vielmaiņu, organisma un zobu emalja stiprināšanu. Tanīniem raksturīga arī dezinficējoša iedarbība uz dažādiem mikrobiem organismā. Tējai raksturīgs maigs ziedu aromāts un tā tiek pagatavota no tējas koka lapām un pumpuriem, kas līdz galam vēl nav atvērušies.

    Baltā beramā Dammann tēja


  2. Zaļā tēja. Arī šai tējai raksturīgas spēcīgas antioksidatīvas īpašības, tā palīdz mazināt sirds asinsvadu slimības un oksidatīvo stresu, kas nereti saistīts ar organisma pāragru novecošanu. Zaļā tēja tāpat attīra organismu no dažādiem toksīniem un veicina vielmaiņas procesus. Zaļā tēja satur augstu kofeīna līmeni, tādēļ ir laba alternatīva kafijai.

    Zaļā beramā Dammann tēja


  3. Matcha tēja. Tas ir viens no zaļās tējas paveidiem, kas būs ar būtiski palielinātu antioksidantu daudzumu. Matcha tēja mūsdienās tiek uzskatīta par super-produktu. Šī īpaši apstrādātā zaļās tējas versija lieliski palīdz saglabāt modrību, koncentrēšanās spējas un vairo enerģiju.

    Dammann matcha tēja


  4. Oolung tēja. Satur zemu kofeīna daudzumu, palīdz regulēt vielmaiņu, attīrīt asinsvadus, ir vitamīniem bagāta un tai tiek piedēvētas dziednieciskas un nomierinošas īpašības. Šai tējai būs raksturīga augļaina garša un tās pagatavošanai tiek pielietota īpaša tehnika - tējas lapas savirpinot nelielās pērlītēs, lai tās pēc pagatavošanas atvērtos neskartas un nesalūzušas.

    Dammann Oolong beramā tēja

  5. Melnā tēja. Visvairāk apstrādātā tēja ar īpaši intenstīvu rūgtenu garšu, ko tai dod tanīni un izteiktu devu kofeīna. Šī tēja būs bagāta minerālvielu, vitamīnu, aminoskābju un antioksidantu un tajā sastopamie kondensētie flavanoīdi tiek uzskatīti par labvēlīgiem veselības stiprināšanā, atstājot pozitīvu ietekmi uz gremošanas orgāniem un sirds asinsvadu sistēmām. Šī tēja īpaši uzmundrinās, tonizēs, turklāt, ņemot vērā polisaharīdus, ko satur šis dzēriens - tēja palīdzēs normalizēt cukura līmeni asinīs.

    Melnā beramā tēja

  6. Zālīšu tējas. Pie šīm tējām pieskaitāmas būs herbālās un augļu tējas, kā, piemēram, piparmētru, kumelīšu, savukārt augļu tējām – karkade. Te gan varētu runāt plaši, jo katrai zālītei un lapiņai te piemītīs savas īpašās spējas, tomēr būtiski izcelt, ka neviena no šīm tējām nesaturēs kofeīnu.

    Dammann beramā kumelīšu tēja

Izvēlies kvalitatīvas un izsmalcinātas tējas no Dammann

Mūsu Dammann kvalitatīvo tēju klāstā atrodamas vairāk kā 100 dažādu veidu tējas ar visdažādākajām smaržas un garšas buķetēm, ko īpaši atlasījuši tēju eksperti. Dammann tēja pieejama gan beramā tējas veidā, gan zīda tējas maisiņos. Tāpat Dammann zīmols īpaši pievērš uzmanību tam, lai tiešais kontakts starp tējas audzētājiem un ražotājiem ļauj iepirkt tikai augstvērtīgākos produktu, kas nodrošina šo tēju augstāko kvalitāti.

Iegādāties Dammann tēju iespējams gan mūsu interneta veikalā www.esmilukafiju.lv, gan veikalos klātienē. Tāpat iespēja piemeklēt dažādus aksesuārus un tējas dāvanu komplektus tējas pagatavošanai un baudīšanai.

Pilnais Dammann tēju piedāvājums apskatāms šeit!

Pilno rakstu lasi šeit!

Kvalitatīvas izsmalcinātas Dammann tējas

Papildus raksti, kas Tev varētu interesēt:
- Atspirdzinošas Dammann ledus tējas receptes
- Vai termokrūzes var mainīt pasauli?
- Vai esi redzējis kafiju vafelē?
Illy zīmola ieguldījums labākā nākotnē
- 4 dāvanu idejas svētkos, kas paliks atmiņā
- Vai kafija ir kaitīga? Kas ir kofeīns?

Featured products

Universita del Cafe

Esam lepni pārstāvēt vienīgo akreditēto kafijas universitāti Baltijā - Universita del Cafe.